maandag 29 oktober 2012

Mens en samenleving: Paul Verhaeghe Idee 1


INLEVEREN VOOR OF TEGEN HET NEOLIBERALISME

Het begrip neoliberalisme: De term neoliberalisme stamt uit de jaren dertig van de twintigste eeuw en is sindsdien meermaals van betekenis veranderd.Tegenwoordig wordt de term vooral op negatieve wijze gehanteerd als politieke slogan of 'politiek scheldwoord',waarbij onduidelijk blijft wat er exact mee bedoeld wordt, waarmee 'neoliberalisme' een essentially contested concept is geworden.De term wordt tegenwoordig vaak op negatieve wijze gebruikt door mensen die zich tegen vrije markten keren. http://nl.wikipedia.org/wiki/Neoliberalisme


Citaat van een idee van Paul Verhaeghe:

"Als je slaagt, heb je het aan jezelf te danken, als je 
mislukt ook en het belangrijkste criterium is winst, geld – het moet opbrengen, dat is 

de boodschap."

Ik ga helemaal niet akkoord met deze stelling! Als je slaagt in zaken dan was je doel daarvoor niet altijd geld. Als de mensen in iets willen slagen dan streefden ze naar hun doel omdat ze het echt wilden.
De meeste jongeren starten met een studie omdat ze dat beroep heel graag willen uitoefenen of omdat het hen interesseert. Wanneer een student enkel een opleiding wil volgen omdat je later veel geld verdient, dan slaag je er volgens mij niet in.

Ook kun je pas slagen in zaken, in je leven als je er echt voor gaat. En wat nog veel belangrijker is, is dat je gesteund wordt door mensen rondom jou. Als de mensen in je nauwe omgeving je steunen en je blijven stimuleren dan slaag je ook in vele zaken.
Door de steun van vrienden, bereik je veel!

BRON: Paul Verhaeghe

1 opmerking:

  1. Ik ga zeker akkoord met jou mening, mensen slagen maar in iets als ze echt een doel hebben en er hard voor werken. Je slaagt niet als je er niets voor doet dat is in alles zo. Je famillie en vrienden kunnen hier inderdaag een enorme steun zijn.
    Je afbeelding komt goed overeen met je mening :)

    BeantwoordenVerwijderen